Facebook spioneert via VPN verbinding

Onavo Protect VPN van Facebook is Spyware

Terug naar Nieuws

Zoals eerder verteld op deze site, kan een VPN verbinding zorgen voor extra veiligheid en privacy. Maar daarbij moet er vanuit worden gegaan dat de VPN provider te goeder trouw is, want u geeft al uw internet verkeer door aan de VPN provider.

Facebook zou Facebook niet zijn al ze de door hen aangeboden Onavo VPN dienst, onder het mom van "bescherming", niet zouden uitbuiten om uw gedrag te bestuderen en uit te buiten.

Als de DNS verzoeken via het VPN worden gedaan (natuurlijk!) weet de VPN provider precies welke sites worden bekeken. Onversleuteld verkeer kan uitgebreid worden geanalyseerd. Dit kan worden gekoppeld aan uw Facebook account.

Het "prive" in dit VPN is dus een valse bewering. Laat u niet verleiden om uw persoonlijke gegevens prijs te geven aan een bedrijf wat u wil inpakken en uitbuiten. Facebook wil u het liefst opsluiten in de door hen voor u gecreƫrde informatie "bubble" en bedreigd uw vrije meningsvorming. En, uw gegevens worden verstrekt aan derde partijen!

Iedere (gratis) VPN dienst moet u overigens met wantrouwen beschouwen. Voor niets gaat de zon op, en de gewetenloze opportunisten van het Internet staan in de rij om uw gegevens te bemachtigen.


Datum toegevoegd: 15-02-2018

Bron: https://techcrunch.com/2018/02/12/facebook-starts-pushing-its-data-tracking-onavo-vpn-within-its-main-mobile-app/

Terug naar Nieuws
Omhoog